lunes, 10 de agosto de 2009

Temples d'Angkor - Floating Village

La aventura en busca dels temples perduts de Camboja ha començat, 6:00 en peu i dos tuk-tuks esperant-nos per a portar-nos a la zona dels temples en plena selva cambojana.

Crec que tots coincidim en que ha sigut un dels dies mes impactants de la nostra vida, i no solament pels monuments, si no per tot el que els envolta. Una calor que te fa suar a la primera escaleta que puges, com per la pobresa que palpes a cada pas. Els xiquets van descalços per tot arreu, i vestits en quatre draps bruts.Dona igual l'edat que tinguen, tots saben un fum de idiomes, per tal de reblanir-te encara més el cor i vendre't qualsevol cosa.

Les cases de palla i fusta, es troben la majoria en un estat lamentable, forats en les parets i sempre posades sobre pilars de 2 metres o més per tal de previndre les pujades de riu en l'estació de plutges.

I d'aquestes cases veus entrar i eixir tant xiquets noetets, com homes i dones mutilats pels milers de mines antipersona que encara queden en Camboja.


Deixant per un moment el dia a dia dels cambojans, els temples son com diuen la 8 meravella del món, monuments de pedra d'una magnitut impressionant que s'alcen enmig de la selva com extrets d'una novela de Tolkien. Hem vist Angkor Wat, Angkor Thom, Bayon, Ta keo, Ta Phrom... i tot al 99% d'humitat, imagineu-se les suaes...

Per la vesprada i després del monzon de tots els dies, hem pujat a una barqueta que ens a portat a un poble flotant instal.lat al Tonle Sap (llac gegant que esta a 11km d'ací, Siem Reap) ,la gent viu en cases flotants!! Sempre!! No baixen mai a terra, de fet són Vietnamites refugiats a terres cambojanes, alli flotant, tenen escoles, instituts, pistes de basket, mercats... xe, tot en barqueta. La llum la treuen de bateries de cotxe!! Fins i tot ens han deixat portar la barqueta i tot. Aci teniu algunes imatges...


Comboi en Camboia??


A quant va el metro cubic?


National geobycicle


Hello mister...bueno bonito barato...


Superguerrers vs superarrels...Angelina Jolie (Tomb Raider) estigue per aci...



Miralos ahi, en Angkor Wat i ningu d'ells Ancorvats...be...





Meollo fluvial...aci les cases no toquen vores...depen d´on bufe el vent



Takatak fluvial, sonajero...serpota...agarrat on pugues


floating Carrefour


2 comentarios:

  1. Ixa foto de la xiqueta amb la serp és de premi de concurs, esència camboiana total!
    xulo, xulo, xulo!
    I x ací tronant i ploguent que no para!

    ResponderEliminar
  2. Ieee! que guapo tot lo que estareu vivint!!! estic morint-me de la enveja!!! i jo currant...si esta vida es pa 4...o millor dit pa 5.
    A quina mala hora me quede en casa...puto mazda... Ale a disfrutar de tot allò
    Un abraç

    ResponderEliminar